Online

Natuurlijk is carnavalsvereniging CV De Kolkleu online ook heel actief. Logisch, want we gaan met de tijd mee. Je vindt ons op:

#CVDK op Facebook

23 hours ago

CV de Kolkleu Hertme

Voor wie de intro-video vd opkomst van ons prinsessenpaar nog n keer wil zien.. met dank aan Simon Jannink. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

CV de Kolkleu Hertme

Frisse nieuwe wind bij jubilerende Kolkleu

Carnavalsvereniging de Kolkleu gaat het dit jaar helemaal anders doen. Het is het jubileumjaar van de Hertmese vereniging, dus tijd voor verandering. En dat begon al tijdens de gala-avond. Normaliter wordt direct na het aftreden van de de vorige prins vrij snel het nieuwe paar opgevoerd, maar dit liet even op zich wachten. Bovendien kwam ook de bekende kast niet op het podium. Nee, dit keer was er een heus wit scherm waarop een video vertoond werd als aankondiging. De presentatie was al even verrassend. De Kolkleu laten zich dit jaar regeren door twee dames en wel Prinses Carine Huiskes en Adjudant Rian Jannink.
Het paar heeft beide haar sporen al verdiend binnen de vereniging. Carine maakt deel uit van het bestuur en Rian verzorgt al jaren de buut waarbij menig Hertmenaar in de maling genomen wordt. Ook dit jaar ontbrak dit vaste onderdeel niet. Als Kluk Kluk Betsie nam ze menig Hertmenaar op de korrel. Geen wonder dat het even duurde voor ze zich van indiaan in een prachtige adjudant omgetoverd had. Deze metamorfose kostte wel even tijd. Maar de verrassing was overweldigend. Nadat de hoogheden zich met een eigen variant op ''De meiden van het platteland'' op het podium presenteerden, kon het feest beginnen. ''Met twee dames bie de Kolkleu, Echt woar, viert wie 33 joar!!
Het jubileumfeest van de Kolkleu vindt plaats op 10 juli en bezoekers mogen alleen naar binnen met een lot van de loterij die eveneens op deze avond gepresenteerd werd.

Tekst en foto Annemarie Haak
Kijk voor veel meer mooie foto’s bij de Bornse Courant
... See MoreSee Less

View on Facebook