Het carnaval is in volle gang!

2016-02-05 09.28.59Het carnaval is in volle gang! Na donderdagavond met vele handen de zaal van onze Residentie te hebben klaargemaakt voor alle feestelijkheden begon vrijdagochtend het carnavalsweekend met een bezoek van ons prinsenpaar én een deel van het bestuur en de Raad van 11 aan de Basisschool St Aegidius in Hertme. Aldaar werd bekend dat Prins Michiel & Prinses Maren (M&M)  dit jaar waren verkozen als jeugdprinsenpaar van Hertme.

Vrijdagavond vond de officiële aftrap van he2016-02-06 00.58.21t carnaval plaats met de carnavalsmis in Zenderen en aansluitend de sleuteloverdracht in het gemeentehuis van Borne. Na een bezoek aan KV de Angorageiten en CV De Melbuulkes werd vervolgens onze residentie Liedenbaum geopend. Er volgde een gezellig feest tot in de late uurtjes.

ZaterdagochtendIMG_2610 waren onze carnavalisten al weer vroeg in de weer met de voorbereidingen voor de optocht in Borne. De wagens voor optocht werden klaargemaakt, de loopgroep toverde zich om tot 1001 nacht en de hofauto kreeg een frisse wasbeurt. Om kwart over één startte de Bo2016-02-06 17.58.11rnse optocht met de deelnemers van CV De Kolkleu aan kop! Als klap op de vuurpijl heeft onze geheel vernieuwde prinsenwagen de prijs voor de mooiste prinsenwagen gewonnen.

Eenmaal terug bij de residentie was daar het drukbezochte kindercarnaval met clown Henkie en vervolgens bezoeken van enkele zusterverenigingen. Wederom bleef het tot in de late uurtjes gezellig!

2016-02-07 12.05.02Zondagochtend verzamelden de optochtgangers zich voor het welbekende stamppotbuffet in residentie Liedenbaum, waarna de wagens vertrokken naar de optocht in Zenderen. Over het vervolg van deze dag zullen we uiteraard nog berichten, maar aangezien dat eerst nog moet plaats vinden is dat op dit moment wat lastig!

In ons fotoboek zijn veel foto’s van de genoemde feestelijkheden te vinden!

We wensen iedereen nog een leuke, gezellige carnaval toe!